WAT IS PLATFORM COURAGE?

 

Platform Courage is in 2019 opgericht door Katrien van Beurden en Ezra Bredius. Op 28 november presenteert het platform de eerste editie van het event “Duurzaam én innovatief zakendoen”.
 

Platform Courage beweegt zich wereldwijd in alle lagen van de samenleving vanuit haar ondernemersstrategie bestaande uit drie pijlers: by network - by finance - by heart. Vanuit haar expertise in vele verschillende culturen en samenlevingen en door middel van barterdeals en ruilhandel, hebben ze een netwerk opgebouwd gespecialiseerd in het opbouwen van duurzame relaties met inspirerende individuen en innovatieve organisaties die zich inzetten voor een maatschappelijk doel.

 

Het event “Duurzaam én innovatief zakendoen” heeft als doel om zakelijke connecties mogelijk te maken, om kennis en middelen te delen en om een duurzamere zakelijke omgeving te creëren op basis van het leggen van contacten voor een betere maatschappelijke wereld.

 

De doelstelling en vorm van ondernemerschap van Platform Courage is ontstaan vanuit het internationale theatergezelschap Theatre Hotel Courage. Theatre Hotel Courage speelt en maakt wereldwijd voorstellingen en programma’s in hun eigen ontwikkelde theaterstijl, werkend vanuit archetypes. Hiernaast staat zij bekend om haar creatieve wijze van ondernemerschap. Deze kenmerkt zich doordat ze zich verbindt met de ander. Voorbeeld daarvan zijn hun barterdeals, waarbij het gezelschap trainingen aan een vliegmaatschappij gaf in ruil voor vliegtickets. Maar ook het concept ‘koop een kaartje voor een ander’, waarbij een persoon een kaartje kan kopen voor iemand die daar de middelen niet voor heeft.
 

Het gezelschap organiseert seminars, workshops, lezingen en trainingen over deze vorm van ondernemerschap. Vanaf 2019 draagt deze tak de titel: Platform Courage.

 

© PLATFORM COURAGE 2019